Tut, sy en enkel muddbyxa

Skär eller klipp ut alla delar. Nåla ihop mudden, räta mot räta, nåla ihop framsida på benet med baksida på benet (x2), räta mot räta. Sy ihop där du nålar. Eftersom jag har vit mudd syr jag byxorna först, och sen mudden (jag byter färg på tråden till mudden) Glöm inte din namntag, om du vill ha en sådan i sidsömmen. När jag sytt ihop framsida och baksida på benet (x2) vänder jag den ena så att rätan kommer utåt. Sen trär jag det ena benet i det andra. Det är avigan som ska vara ytterst. Sy ihop. Dags att vända byxorna till rätan. Nu byter jag färg i min overlock. De två trådarna längst till vänster byter jag till vit. Då syns inte sömmen på mudden sen. Sy ihop muddarna. Sen är det dags att nåla fast dom. Jag brukar dela upp mudden i fyra delar (eller fler) med hjälp av nålar, så riskerar jag inte att det blir ojämt. Speciellt noga är jag vid sidsömmarna, annars glider dom ifrån varandra och hamnar inte mitt för. Sömmen syr jag från "insidan". Det är lättare att se och det är lättare att sträcka. Syr man små kläder är det mycket lättare att få plats 😉 Nu är byxorna färdiga. Storlekslapp syr jag i efteråt med vanlig raksöm, bak i byxan. Då kan den som ska ha byxorna själv bestämma om den ska vara kvar eller inte, det är ju lätt att sprätta bort då. Bilden visar hela setet i stl 56.
Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.