Jag måste ju bara berätta hur duktig jag tycker att jag är!!!

Alltså, hur länge har jag inte svurit över fula kantband? Idag fick jag hem min clearviewfoot (genomskinlig pressarfot) i hopp om att det skulle lösa alla problem med mina kantband som haft en tendens att kasa iväg i svängarna och bara bli fula.
Jättelycklig!!! En stund i alla fall, tills jag insåg att precis samma sak hände, den enda skillnaden var att nu såg jag det tidigare…men kunde ändå inte få till det!
Så vad gör jag då? Jo jag tar en stund vid symaskinen och studerar vad som egentligen händer…när tyget svänger av åt vänster…då kasar kantbandet ut åt höger! Jag har läst en del tips på internet om att man kan använda pincetten att hålla med men jag fick inte det heller till att funka…
Men just det, det kasar åt höger…klart där måste sitta någonting på höger sida då för att stoppa kantbandet från att kasa iväg!
Vad har jag hemma som kan sitta där då? Hmm…såklart! En ask med nålar passar ju precis där!
Så en förpackning synålar och lite eltejp! En McGyver (eller hur det nu stavas) a´la angelsbyangie!
NU KAN JAG SY FIIIIINA HÖRN 😉
Finns säkert någon där ute som redan kommit på detta, men jag har då inte hittat det någonstans, så jag är NÖJD med mitt ”ahaaaaa”
 

Jag använder mitten- och högernålen när jag bandkantar och har vanligtvis en tråd på tyget och en på bandet. Denna remsan var dock lite smalare och jag lät bli att justera, så då blev det såhär.

Hoppas jag kan inspirera någon 🙂

 

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.