TUT Att få hela linjer i en tracead bild

Ibland går det bara inte att med hjälp av inställningarna få till en bra bild vid trace. Det händer t.o.m att jag kryssar ur både HIGH PASS FILTER och LOW PASS FILTER, och helt enkelt ritar till eller suddar i bilden.
Jag ska visa med bilder på en fladdermus som behövde ”nya linjer”.
20150109_211241
Här saknas lite för att linjen ska vara hel. Då väljer jag LINE THICNESS 0.5 på pennverktyget. Den tjockleker brukar vara rätt i förhållande till de traceade linjernas tjocklek.
20150109_211259
När man ritar är standardfärgen röd, den som syns på bild. När man sen släpper upp musknappen så blir den en del av det gula.
20150109_211303
Nu har jag skapat en ny linje som blir hel och fin när jag sen trycker på TRACE. Så går jag över hela bilden och fyller i där det fattas. ZOOM är ett jättebra verktyg till detta, så att man ser alla små detaljer.

Lycka till!

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.